Yazılarımı nasıl buluyorsunuz?

24 Ocak 2016 Pazar

Orta parmak

    Yaşamınızdaki beklentilerinizin size cıklaması, hayatın size orta parmak göstermesi! nasıl bir duygu?
   
    Her insan gibi bende olmak istediğim beni, yapmak istediklerimi hayallerime sığdırdım. Güzel şey ama zaman geçtikçe anladım ki yanlış yerden başlamışım. "Hayata yanlış yerden başlamak!" ne kötü, ne acınası! Yaşama bir - sıfır geriden başlamak! Sonrasının rayında gitmesi için sıradan insanlara göre iki kat çaba. Peki ya iki kat çaba olduğu halde hayatın size ısrarla, hiç usanmadan orta parmak göstermesine ne demeli?

    Siz o parmağa maruz kalmaktan bıkarsınız ama pek muhterem hayat size bundan keyif ala ala göstermekten bıkmaz. İnadına inadına üstüne gidersiniz, sığır gibi yaşamamak istersiniz ama sonuç hep aynıdır. Orta parmak.

    Rakibiniz dişli bir rakiptir; hayat. Size ya "yok efenim aklından bile geçirme" der ya da sizi ateşin içine sokarak, çeşit çeşit acı tecrübeler yaşatarak üstelik bunu keyifle izleyerek eriyip gitmenizi bekler. Bu bir aşkta olabilir ya da bir meslek ideali. Hadi tamam bunlar bizim gibiler için artık ulaşılması hayal şeyler. Pardon "hayaller" yoktu bizim dünyamızda, "hayal" kelimesinin lügatimizde olmayışı gibi. Orası bizim için yanlış yerden başlamaktı. Basite indirgeyelim; mutlu bir gün? Tamam bu da çok, mutlu birkaç saat? Yok. Bunlar bize çok! Al sana en alasından "orta parmak".


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder